DUURZAAMHEID

Duurzaamheid staat bij EMD Tooling hoog in het vaandel en komt binnen ons bedrijf op verschillende manieren tot uiting:

Circulair ondernemen
Zorgvuldig omgaan met grondstoffen is belangrijker dan ooit. Het verbruik van grondstoffen neemt sterk toe. Daarom willen wij bijdragen aan een circulaire economie waarbij reststoffen opnieuw ingezet worden. Metaal, ijzer en aluminium zijn daarvan goede voorbeelden, omdat deze materialen zich uitstekend laten recyclen. 
Bij ons is schroot géén afval; schroot is een grondstof voor andere bedrijven. 
Het merendeel van onze restmaterialen kan hierdoor worden gerecycled. 

Milieuzorg en energieverbruik
Bij alle processen minimaliseren we de belasting van het milieu. Waar het kan reduceren wij ons energiegebruik en we zoeken continu naar manieren van energiebesparing. Hierdoor houden de impact op milieu, bodem- en afvalwater zo klein mogelijk. 
Doet zich een nieuwe, duurzame ontwikkeling voor? Dan zullen we direct bekijken of we deze binnen ons bedrijf kunnen inzetten. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
EMD Tooling is een betrokken werkgever. Wij bieden onze medewerkers een veilige, gezonde werkomgeving en monitoren dit periodiek aan de hand van een RI&E. Onze medewerkers werken cf. Metaalunie-CAO arbeidsvoorwaarden. 
Bovendien kunnen alle medewerkers gebruik maken van opleidingen t.b.v. hun verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers van materialen, machines en onderhoudsdiensten. 
Tevens ondersteunen wij diverse lokale maatschappelijke initiatieven en zijn wij zeer betrokken bij Sterk Techniek Onderwijs voor leerlingen van Middelbare Scholen, MBO’s en HBO’s. Ook bieden wij deze leerlingen stage- en afstudeerplaatsen binnen ons bedrijf.
Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan het opleiden van goed technisch personeel voor nu en zeker ook voor de toekomst.

 

Cookie instellingen